Antalya Riviera

Låt dig förtrollas! En veckas lyxig kombinationsresa till de vackra stränderna på den turkiska rivieran!

 

Dag 1: Ankomst till Antalya

 

Charterflyg från den avreseflygplats du väljer till Antalya med ett premiumflygbolag (t.ex. Corendon eller liknande). Du möts på flygplatsen av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare. Du kommer sedan att transporteras till ditt hotell på den turkiska rivieran. Boende med frukost i Kemer-regionen (2 nätter).

 

Dag 2: Informationsmöte och orienteringstur

 

Efter vårt informationsmöte ger vi oss ut på en orienteringstur. Din reseguide introducerar dig till regionens historia och geografi. Du får detaljerad information om den fortsatta resan. Kan bokas på plats om du vill: Valfri halvdagstur till Faselis med omnejd inklusive lunch (29 € per person). Precis nära Kemer ligger Faselis, en gång en av de viktigaste handelsstäderna på Rivieran. Strosa genom ruinerna, titta närmare på källorna och teatern och den stora hamnen som var så viktig under antiken. Njut av din vistelse på den kilometerlånga finkorniga sandstranden. Andas in den friska luften och njut av tystnaden

 

Dag 3: Kemer—Pamukkale

 

Färden går genom de vackra Taurusbergen till det världsberömda "bomullsslottet" Pamukkale – ett namn som kommer att få alla Turkietfans att vattnas i munnen. Bakom namnet döljer sig ett geologiskt under i en klass för sig. Namnet betyder "bomullsfästning" och kommer från det bomullsvita utseendet. Det varma vattnet har strömmat i kaskader från en bassäng till en annan sedan tidernas gryning. Under loppet av flera årtusenden har den skapat en klippformation som tar andan ur alla. 1988 blev stenformationen en UNESCO: s världsarvslista. Sightseeing i ruinerna av staden Hierapoli som sträcker sig över kalksinterterrasserna. På vårbadshotellet får du möjlighet att ta ett avkopplande vårbad. Boende med frukost i regionen Denizli/ Pamukkale (1 natt).

 

Dag 4: Pamukkale—Tavas—Antalya

 

Den här dagen går resan först i riktning mot Tavas. Här besöker du en typisk mattby cirka 1 200 meter över havet. Du kommer att få möjlighet att bli mer bekant med att sticka stolar och färga krukor för en av det turkiska folkets kanske äldsta konster. Du kommer att visas hur ull och siden spinnes, färgas och binds, och hur de världsberömda turkiska mattorna tillverkas. De många mönster- och färgkombinationerna av de färdiga mattorna kommer att fascinera dig. Samtidigt får du en sällsynt inblick i bylivets sociala liv. Därefter går resan vidare till den turkiska rivieran. Boende med frukost i Antalya-regionen (1 natt).

 

Dag 5: Rundtur i Antalya, ruinerna av Perge och körning till Belek/Side Efter frukost går dagens resa till de mycket välbevarade ruinerna av staden Perge ("De andra gick vidare från Perge..." - Apg 13 ,13 / Apg 13 ,14 / Apg 14,25). Johannes Markus lämnade Paulus och Barnabas i Perge. Den antika staden Perge är en mycket viktig stad i biblisk historia. Men det är också en stad med viktiga arkeologiska fynd. Den hellenistiska porten, som Paulus gick igenom på sin tid för att komma in i staden, Agora, det romerska badet och pelargången, med ett öppet dräneringssystem, är några av höjdpunkterna. Vi tar sedan en rundtur genom denna provinshuvudstad. Antalya kallas Medelhavets pärla och är den största staden på den turkiska rivieran. En livlig och stämningsfull hamnstad väntar dig. Efteråt får du möjlighet att handla i en smyckes- och läderbutik med kompetent personlig vägledning (tullfritt). Boende med frukost i regionen Belek/Side (3 nätter).

 

Dag 6: Ren rekreation i det lyxiga hotellkomplexet eller en valfri utflykt. Idag kan du leka fritt i hotellkomplexet eller ta del av den valfria utflykten till "Cruise på Manavgatfloden inkl. lunch" (39 € per person, bokad på plats). Koppla av på en trevlig och spännande båttur till mynningen av floden Manavgat och njut av det vackra landskapet. Om du har tur kan du få en glimt av de berömda havssköldpaddorna!

 

Dag 7: Gör vad du vill

 

Idag kan du njuta av dagen i hotellkomplexet eller fråga reseledaren om det finns fler valfria utflykter i hotellets omgivningar.

 

Dag 8: Retur

 

Idag går bussen tillbaka till flygplatsen i Antalya, dit planet går hem

 

 

Global Travel Insurance

Qualified tour guides

Airport-hotel-airport transfers

Best price guarantee


Tour Program (8 Days)

 • 1

  Dag 1:

  Ankomst i Antalya

 • 2

  Dag 2

  Informasjonsmøte og orienteringstur

 • 3

  Dag 3:

  Kemer–Pamukkale

 • 4

  Dag 4

  Pamukkale–Tavas–Antalya

 • 5

  Dag 5:

  Rundtur i Antalya, ruinene av Perge og kjøretur til Belek/Side

 • 6

  Dag 6:

  Ren rekreasjon i det luksuriøse hotellanlegget eller en valgfri utflukt.

 • 7

  Dag 7:

  Gjør hva du vil

 • 8

  Dag 8:

  Retur

     

     FÖLJANDE TJÄNSTER INGÅR I RESEPRISET:

 • Charterflyg med vår premium flygbolagspartner fram och tillbaka till Antalya.
 • Transport flygplats-hotell-flygplats.
 • Moderna bussar med luftkonditionering.
 • Boende i dubbelrum med dusch eller badkar och toalett, luftkonditionering och TV.
 • 7 nätter på 4-stjärniga hotell (nationell kategori).
 • Riklig frukostbuffé.
 • Utflykter utan entréavgifter
 • Informations event och orienteringstur.
 • Dagstur från Kemer till Pamukkale.
 • Dagstur Pamukkale-Tavas-Antalya.
 • Dagstur med sightseeing i Antalya.
 • Kvalificerade skandinavisk eller engelsktalande guider.

     Följande tjänster ingår inte i priset:

 • När du anländer till destinationen måste du betala en marktjänstavgift på 350 kr per person.


 


     

      Extra Tjänster:

 • Uppgradera till 5-stjärniga lyxhotell, 890 SEK /Per Person
 • Extra bagage 20 kg per kolli  679 SEK /Per Person
 • Enkelrumstillägg  990 SEK


- flygplats- och säkerhetsavgiftens 1 124 kr ingår ej.
- Turistskatt 40 kr per person/natt ingår ej och ska betalas direkt på hotellet!

Alla utgifter för personliga behov såsom dryck, telefon, dricks, extra entréavgifter och måltider, eventuella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privat reseförsäkring. Entrébiljetter och sightseeing på de inkluderade sevärdheterna ingår inte i priset.

Dina hotell

dina bekväma utvalda mellanklasshotell i Antalya Riviera.

Antalya Bilem Hotel 4* / www.bilemotel.com

Denizli/Pamukkale Tripolis Hotel 4* / www.tripolishotel.com